Bussijäneseid saab küll püüda, aga mitte trahvida

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pikk-kõrv sõidab koos pileti ostnud omanikuga tihti Viljandi ja Kärstna vahet. Kahejalgsed jänesed on tihti aga nii väledad, et kontrolörid neile trahvi teha ei saa.
See pikk-kõrv sõidab koos pileti ostnud omanikuga tihti Viljandi ja Kärstna vahet. Kahejalgsed jänesed on tihti aga nii väledad, et kontrolörid neile trahvi teha ei saa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi kahel viimasel aastal on Viljandimaa liinibussidest tabatud mitusada piletita sõitjat, ei ole selle eest tehtud ainsatki trahvi. Viljandi maavalitsus põhjendab seda nii inimeste kui tehnilise ressursi nappusega.

Läinud aasta piletikontrolli aruande järgi tehti maa- ja linnalähiliinidel 2248 kontrollreidi ning sõidupileti olemasolu kontrolliti 2325 korral. Avastati 728 sõiduõiguse puudumisega seotud rikkumist. Samasugused arvud leiab 2013. aasta aruandest: siis tehti 2049 kontrollreidi ja avastati rohkem kui 400 rikkumist. 

Maavalitsusel pole menetlemiseks võimu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles