Romantika ja armastuse laboratoorium

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Naised Köögis iga liige on ühiselt tehtud lugude kõrvale toonud oma varasemat loomingut, mis seni sahtlis ootas. Rahvalaulu keel sobib murede ja rõõmude väljendamiseks hästi.
Ansambli Naised Köögis iga liige on ühiselt tehtud lugude kõrvale toonud oma varasemat loomingut, mis seni sahtlis ootas. Rahvalaulu keel sobib murede ja rõõmude väljendamiseks hästi. Foto: Heiko Sikka

Muusik Sofia Joons, luuletaja Kristiina Ehin, rahvamuusik Katrin Laidre ja regilaulik Kairi Leivo sattusid sageli õhtuti pärast tööd ühe või teise juurde kööki. Peagi selgus, et köök muutub maailma mõnusaimaks kohaks, kui on sõbrad, kellega koos laulda just seda, mis on hingel. Nii sündis Viljandi aguliköökides ansambel Naised Köögis.

Nüüd on nende esimene album «See pole ainult sääskede ja siilide öö» valmis laia maailma minema. Sakala ajas ansambli liikmetega juttu.

Näib, et köök kui selline on majas teie konkurentsitu lemmikruum. Andrus Kivirähk kutsus ühes oma lühijutus kööki imede sepikojaks. Olete temaga ilmselt nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles