Mehed alustavad hooaega jooksutreeningute pealt

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Eesti käsipalli meistrivõistlused neljandana lõpetanud Viljandi HC alustab uut hooaega eeloleval kolmapäeval, kohtudes kodusaalis HC Kehraga. Pilt on tehtud mullustel tiitlivõistlustel.
Eelmisel aastal Eesti käsipalli meistrivõistlused neljandana lõpetanud Viljandi HC alustab uut hooaega eeloleval kolmapäeval, kohtudes kodusaalis HC Kehraga. Pilt on tehtud mullustel tiitlivõistlustel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alanud nädalal saavad avalöögi Eesti käsipalli meistrivõistlused ning Viljandi esindus läheb kolmapäeval kodusaalis vastamisi HC Kehraga.


Tiitlivõistlustel osaleb kuus meeskonda. Põhiturniiril mängitakse neli ringi ja sellele järgnevad poolfinaalid. Erinevalt varasematest aastatest ei ole meistriliigas tänavu kavas veerandfinaale ja pärast põhiturniiri lõppu jätkab medaliheitlust neli paremat.

Viljandi HC üks kogenumaid mängijaid Marko Koks avaldas lootust, et liiga liidervõistkondade ja ülejäänute võimsuse vahe ei ole enam nii suur kui varem ning ka nemad võivad endale optimistlikuma sihi seada.

«Usun, et tänavu on meil reaalne medalite eest võidelda,» lausus ta.

Viljandi HC treener Lembit Nelke nentis, et meeskond pole saalis just palju harjutanud, kuid ta loodab profiiti lõigata mängijate seniajani kestnud üldfüüsilisest trennist, eelkõige hooaja olulisemates kohtumistes.

«Mehed on kõvasti väljas rahmeldanud. Oleks olnud ka patt jätta selline võimalus kasutamata,» rääkis Nelke. «Palli mängida jõume veel küll ja küll.»

Pealegi leiab juba mitmendat hooaega sisuliselt samas koosseisus jätkav võistkond palliplatsil üksteisemõistmise ruttu.

«Kaks kontrollturniiri näitasid, et vise on meestel praegu küll täiesti ära,» konstateeris Nelke. «Liikumised tulevad aga päris kiiresti meelde.»

Augusti lõpul tegi Viljandi HC kaasa Põlvas ja Tallinnas korraldatud rahvusvahelistel turniiridel ning näitas mõlemal sisukat mängu.

Möödunud nädalavahetusel Tapal peetud kiirturniiril teenis Viljandi HC kaks võitu oma koduste rivaalide Aruküla / HC Tallase ja SK Tapa üle.

Nagu ütles Marko Koks, keskendub meeskond algavast nädalast saalitreeningutele ja soovib meistrivõistluste avakohtumises mullusele finalistile väärilise lahingu anda.

Tiitlivõistlustel osalejate nimekirja vaadates tõdes Lembit Nelke, et senisest kolmest põhitegijast ehk Põlva Servitist, HC Kehrast ja Chocolate Boysist on suurima pereheitmise läbi teinud Chocolate Boys. Eelmisel aastal turniiri pronksmedaliga lõpetanud meeskond on ühinenud HC Viimsiga ja kannab nüüd nime Chocolate Boys / Viimsi.

Nagu Marko Koks, prognoosis ka Lembit Nelke, et meistriliiga kolme liidri ja ülejäänud meeskondade tugevuse vahe on viimaste aegade mõõdukaim.
«Täit selgust muidugi veel pole, niisugune hinnang põhineb nimekirjade vaagimisel. Eks paista,» rääkis ta ning lisas: «Arvan, et Serviti on sel hooajal siiski veel tugevam, Kehra ja Chocolate Boys aga ehk veidi mängitavamad vastased.»

Kedagi alahinnata pole meistriliigas Nelke sõnul siiski põhjust: mullu sai Viljandi HC nuhelda nii Tapa kui Aruküla meeskonnalt.

Eesti käsipalli meistrivõistluste avakohtumises teisipäeval lähevad vastamisi SK Tapa ja Põlva Serviti. Viljandi HC esimene, koduses spordihoones HC Kehraga asetleidev kohtumine algab kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles