Maavanem pani raha küsijad ritta

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Erich Palm
Viljandi maavanem Erich Palm Foto: Marko Saarm / Sakala

Maavanem Erich Palm saatis eile siseministeeriumisse nimekirja, milles on ära toodud 15 tugevamat taotlust, millele ta soovitab eelolevatel aastatel piirkonna konkurentsivõime programmist raha anda.

Veidi enam kui 11 miljonit eurot, mille pärast osa Viljandimaa omavalitsusjuhte on aasta algusest alates tulist sõnasõda pidanud, võiks maavanema arvates jaguneda 15 kavandatava objekti vahel. Võimalikuks saab see üksnes siis, kui taotlejad on nõus kavandatud tegevusi etappideks jagama ja kõnealusest meetmest nõutavaid summasid kärpima. Esialgu on kõigile projektidele kokku vajaminev summa olemasolevast märksa suurem: üle 24 miljoni euro.

Maavanema ettepanekul tegeles taotluste järjekorda panemisega komisjon, kuhu kuulusid lisaks temale Helir-Valdor Seeder, Rein Triisa, Jaak Sulg, Helmen Kütt, Küllike Kütt, Arvo Veidenberg, Anzori Barkalaja, Anneli Roosalu, Merle Adams ja Karl Õmblus. Omavalitsuste liidu seisukohti kaitses Kalevi Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles