Kodukohast riigikokku valitud saadikud peavad end teadlikumaks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Jürgen Ligi (üleval paremal) arvates peab parlamendi liige eelkõige silmas pidama riigi huve, siis Helir-Valdor Seeder, Helmen Kütt ja Priit Toobal (all, vasakult) tähtsustavad samavõrd ka kohalikku mõõdet.
Kui Jürgen Ligi (üleval paremal) arvates peab parlamendi liige eelkõige silmas pidama riigi huve, siis Helir-Valdor Seeder, Helmen Kütt ja Priit Toobal (all, vasakult) tähtsustavad samavõrd ka kohalikku mõõdet. Foto: 2 × ELMO RIIG, PEETER KÜMMEL, 2 × LIIS TREIMANN (Postimees), MIHKEL MARIPUU (Postimees), TOOMAS HUIK (Postimees)

Riigikokku valitud kolme viljandimaalase arvates oleks hea, kui rahvasaadikud suudaksid üht­aegu tulemuslikult tegutseda nii üleriigilisel kui kohalikul tasemel.

Äsjastest valimistest kokkuvõtteid tehes on paljud kahetsusega nentinud, et võrreldes eelmise parlamendi koosseisuga on järgmises Viljandimaa häält vähem kuulda, sest sinna pääses poole vähem siinseid elanikke. Samas pole olemas ühest arusaama, kui suur on riigikogulaste moraalne kohus Toompeal otseselt oma ringkonna asja ajada.

Esmaspäeval tunnistas Viljandi- ja Järvamaa valimisringkonnas suurima häältesaagi saanud reformierakondlane Jürgen Ligi, et mandaat kohustab teda küll selle kandi muredega kursis olema, aga parlamendis või valitsuses ühe või teise piirkonna eest võitlemine on tema põhimõtetega vastuolus. «Riigikogus ei saa lähtuda oma küla printsiibist. Riigikogu saalis ei arutata kunagi ühtegi probleemi, mis puudutab ainult Viljandimaad,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles