Sildid, mis jätsid endast maha jälje linnaruumi

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hansapäevad poleks tulekul, seisaksid kliente eksitavad Rahva Raamatu sildid alles, kuni üüripind leiab uue kasutaja.
Kui hansapäevad poleks tulekul, seisaksid kliente eksitavad Rahva Raamatu sildid alles, kuni üüripind leiab uue kasutaja. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandlastele on ammu teada, et Rahva Raamat asub Centrumis ja Fengi rõivapoode enam linnas pole. Mõlema kaubamärgi kujutisi võib aga siiani leida nende kaupluste endistelt rendipindadelt.

Tallinna ja Jakobsoni tänava nurgal seisab viljandlastele tuntud Mainori maja. Kunagi tegutses seal ka Rahva Raamat. Hoone välisuksel on endiselt kirjas poe lahtiolekuajad ja teisele korrusele minnes leiab eest poe logo.

Rahva Raamatu turundusjuhi Airi Ilisson-Cruzi väitel lahkus raamatupood Mainori majast rohkem kui aasta tagasi ja võttis tookord kõik endale kuuluva vara kaasa. Ka oli Ilisson-Cruzile teada, et maja haldaja lubas hansapäevadeks raamatupoe sümboolika maja seest ära koristada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles