Heiki ja tema bussid veavad maaelu edasi

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Kas minna Soome bussijuhiks või teha hoopis oma bussifirma, et pakkuda tööd ka ümbruskonna inimestele? Viimase variandi kasuks otsustanud Heiki Hiiemäed tunnustas maavanem hiljuti maaelu edendaja tiitliga.

Ettevõtja Heiki Hiiemäe (42) kodu on keset Tääksi küla ja ta on elupõline tääksikas. Tema bussid seisavad elumaja ja abihoonete taga parklas, kus oli kunagi suur kartulipõld. Tegelikult sai ka osaühing Heiki Bussid mõnes mõttes alguse kartulitest: 1995. aastal, kui Hiiemäel oli olemas esimene buss, millega teenust pakkuma hakata – Poola päritolu Nysa, mis näeb oma ümmarguste silmade ja tömbi ninaga välja nagu mõni multifilmi tegelane –, tuli klientide puudumise tõttu leppida kartuliveoga.

Peagi võis mees aga Nysa mullast puhtaks pühkida ja lapsed pardale paluda, sest Olustvere vald soovis, et ta hakkaks sõidutama lasteaialapsi. Kui ta oli aasta töötanud, oli vaja vedada juba koolilapsi ja nii see läks. Nüüdseks on ta inimesi ja koos nendega ka maaelu vedanud juba 20 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles