Mati Ilisson: poliitiline konkurents peab suurenema

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Ilisson
Mati Ilisson Foto: Elmo Riig / Sakala

​Vabaerakonna Järva- ja Viljandimaa esinumber Mati Ilisson on olnud Karksi-Nuia linnapea ning omavalitsuste ühinemise järel Karksi vallavanem. Aastatuhande algul läks ta aga Tallinna tööturuameti juhatajaks ning viimased kümme aastat on ta töötanud erasektoris kahe rahvusvahelise nõustamisfirma konsultandi ja juhina. Nüüd on ta poliitikasse tagasi pöördunud.

Hiljuti koostati seekordsete riigikogu valimiste kõige populistlikumate loosungite edetabel ja Vabaerakonna üleskutse oli seal seatud esikohale. Jutt käib loosungist: «Me ei vaja diktaati! Me vajame riiki, mida me kõik juhime. Meil on lihtne üleskutse: võtame riigi tagasi!» Mati Ilisson, teie erakond ei olnud niisuguse negatiivse tähelepanu üle just rõõmus. Selgitage palun, miks need laused pole teie arvates populistlikud.

Alustan sellest, et me ei ole lubanud oma programmis 1500-eurost palka kõrgharidusega töötajatele või 1000-eurost töötasu kõigile. Need on tõeliselt utoopilised lubadused. Ka lasteaiakasvatajad on kõrgharidusega inimesed. Ma tahaksin näha seda erakonda, kes suudab nende palka nelja aastaga nii palju tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles