Viinaköögist saab tallile kontor

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali.
Heimtali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastaid tagasi söögikohana tegutsenud Heimtali viinaköögis hakkab lõppema remont ning omanik võtab hoone kasutusse büroomajana.


Heimtali hobusekasvandusele kuuluv viinaköök on mitu aastat tühjalt seisnud ning sellele pole sobivat rakendust leitud. Sel suvel tegi omanik uhkes hoones sanitaarremondi ning vahetas välja kogu elektrisüsteemi ja torustiku ning kavatseb sinna teha hobusekasvanduse kontori.

200 ruutmeetri suuruses hoones võtab kontor, kus hakkab tööle vaid hobusekasvanduse omanik ja juht Peep Puna, siiski vaid väikese osa ning ülejäänud ruumile alles otsitakse rakendust.

Söögi- või peopaika omanik hoonesse teha ei taha. «Esiteks ei vastaks majas olev köök nõuetele, sest see on liiga pisike,» selgitas ta. «Teiseks ei saa ka kesklinnas asuvad restoranid endaga hakkama, rääkimata siis kuskil Heimtalis asuvast söögikohast.»

Omanikul on kavas parandada ka hoone välisilmet, kuid fassaaditööde algus ja lõpp sõltuvad ilmast.

Viinaköögina tuntud hoone on ehitatud 1832. aastal ning mõisa ajal kasutati seda meierei ja juustukojana. Hoone restaureeriti 1984. aastal.

Heimtali hobusekasvanduses on praegu 93 hobust, kuid et nende seas on 12 tiinet mära, võib hobuste hulk peagi ületada saja piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles