Jämejala kergliiklustee ehitus ootab tulutult maaomaniku otsust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel veebruaris tehtud fotol seisab maanteeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Alard Tallo Jämejala ristmiku kõrvale tunamullu rajatud kergliiklustee jupi juures. Sealt Viljandi poole, pildil tema selja taha jääb eramaa, mille vald kavatseb omanikelt tee tarbeks ära osta.
Sellel veebruaris tehtud fotol seisab maanteeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Alard Tallo Jämejala ristmiku kõrvale tunamullu rajatud kergliiklustee jupi juures. Sealt Viljandi poole, pildil tema selja taha jääb eramaa, mille vald kavatseb omanikelt tee tarbeks ära osta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jämejala ristmikust Viljandi piirini plaanitav kergliiklustee jäi mullu ehitamata ühe omaniku vastuseisu tõttu. Kui aga maanteeamet projekti ringi tegi, sai uueks takistuseks teine omanik, kes lihtsalt oma seisukohta ei avalda.

Mullu aprillis kirjutas Sakala, kuidas kergliiklustee vastu astus krundiomanik Magnus Ilmjärv, kelle sõnul kaoks tee-ehitusega praegune haljastus, sealhulgas vanad õunapuud. Tema sõnul kaitsevad need Jämejala asulat suvel Tallinna maanteelt tuleva tolmu ning mingil määral heitgaaside ja müra eest.

Seejärel tegi maanteeamet ehitusplaani ringi. Ameti Lääne regiooni liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Alard Tallo ütles, et õnneks on nimetatud krundi vastas piisavalt riigimaad ja nõnda tuleb kergliiklustee tolles kohas sõidutee lähedale, möödudes Ilmjärve krundist. Tallo sõnul polnud omanik küll sellisegi lahendusega nõus, aga tegu on siiski riigimaaga ja selle kasutamise üle otsustab riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles