Hansapeo dekoratsiooniks võib saada remondis linnavalitsuse maja

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnajuhid on varem avaldanud lootust, et Viljandi vanemate säilinud majade hulka kuuluv hoone õnnestub enne rahvusvahelisi hansapäevi korda teha. Nüüd ei olda selles enam kindlad.
Linnajuhid on varem avaldanud lootust, et Viljandi vanemate säilinud majade hulka kuuluv hoone õnnestub enne rahvusvahelisi hansapäevi korda teha. Nüüd ei olda selles enam kindlad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi raad otsib ehitusettevõtet, kes võtaks suve hakul Laidoneri platsi ääres linnavalitsuse maja fassaadi remontida. Suure tõenäosusega langeb osa tööst samadele päevadele, mil ümbruskonna platsidel keeb suur rahvusvaheline hansapidu.

Linnavalitsus kuulutas esmaspäevasel istungil välja hanke, mille tulemusena loodetakse umbes kuu aja pärast sõlmida leping ehitajaga, kes annaks aadressil Laidoneri plats 5 olevale kollasele linnavalitsuse hoonele värske väljanägemise ning korrastaks seda ümbritsevad kõnniteed ja piirdemüürid. Maja tsinkplekist katus jääb samaks.

Vanalinna südames asuva 245-aastase administratiivhoone korrastamise plaani on peetud juba mitu aastat, sest selle fassaadi värv on ammu luitunud ning krohv tükati pudenenud. Korduvalt on olnud jutuks, et niisuguse väljanägemisega raehoone oleks eriti suureks häbiks tänavu juunis, kui linn võõrustab kogu Euroopast siia rahvusvahelistele hansapäevadele kogunevaid delegatsioone ja turiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles