Tudengid hakkavad jälle teatrit tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-Teater on Viljandis kohal ka tänavu. Möödunud aastal mängis ta tudengite teatripäevadel «Tabamata imet».
T-Teater on Viljandis kohal ka tänavu. Möödunud aastal mängis ta tudengite teatripäevadel «Tabamata imet». Foto: Marko Saarm / Sakala

Reedest pühapäevani peetakse Viljandis 13. korda rahvusvahelisi tudengite teatripäevi. Kokku tuleb kaheksa harrastusteatrit, teiste hulgas trupid Soomest ja Lätist. Päevi korraldavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid.

Teatripäevad pakuvad teatrihuvilistele üliõpilastele lisaks ülesastumise kogemusele võimalust saada professionaalidelt oma etteastetele tagasisidet. Selleks on kohale kutsutud kolm tarka ehk kolm etenduskunstides pädevat inimest, kelleks sel aastal on Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhataja ja näitleja Garmen Tabor, Von Krahli teatri näitleja Taavi Eelmaa ja teatrikunstis magistrikraadi omandanud Jussi Kareinen, kes on Seinäjoki rakenduskõrgkooli kultuurikorralduse lektor ja Soome kriitikute liidu liige.

Viljandi saab kolmeks päevaks koduks kaheksale tudengiteatrile. Kohale tulevad T-Teater, Uru noorteteater, Ruutu 10, Altermann, Pärnu nukuteater, improteater Koosen, Helsingi üliõpilasteater ja Zona Lätist. Etendusi antakse kultuuriakadeemia black box’is. Lisaks oma lavastuste esitamisele on kohale tulnud näitlejatel võimalus osa võtta performance’ite töötoast Kardo Ojassalu ja Tarmo Tagametsa juhendamisel. Pühapäeval on kavas osalejate etendused Viljandi linnaruumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles