Jaanus Koval lõpetas esisajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa motokrossimees Jaanus Koval osales koos kahe kaaslase Jüri Triisa ja Rene Jõgimaaga Prantsusmaal kuulsal Le Touquet' rannakrossi soolotsiklite sõidul, võib lugeda motokrossi föderatsiooni kodulehelt.

40. korda peetud krossisõidu ligemale 14-kilomeetrisele rajale startis üle 1000 võistleja, kes kihutasid keerulisel ja ohtlikul trassil, kus sirgel küündisid tippkiirused 165 kilomeetrini tunnis. Ligemale 100 000 pealtvaataja ees rassisid sõitjad ligemale kolm tundi.

Võistlust tumestasid rohked õnnetused. Ühe avarii pidi üle elama ka Jaanus Koval. Nimelt sõitis ta suurel kiirusel otsa tema ees kukkunud konkurendile. Kui ta oli oma ratta püsti saanud, sõideti omakorda otsa temale ning selle tagajärjel sai tugevalt pihta tema hüppeliiges. Hoolimata vigastusest suutis Koval sõidu 77. kohaga lõpetada. Seejuures sõitis ta viimase ringi ainult esimese käiguga, sest ei saanud käiku vahetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles