Heiki Raudla – Tallinnas turist, Viljandis oma

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Raudla. Roheline nool tähistab esimest korda riigikokku pääsemise aastat ja punane viimase lahkumise aastat. Andmed pärinevad riigikogu kodulehelt.
Heiki Raudla. Roheline nool tähistab esimest korda riigikokku pääsemise aastat ja punane viimase lahkumise aastat. Andmed pärinevad riigikogu kodulehelt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Poliitiku, õpetaja, ajaloohuvilisest raamatukirjutaja ja karikaturistina tuntud Heiki Raudla on praegu pensionär ning peab vahel loenguid ja kirjutab. Poliitikaga puutub ta kokku niipalju, et kuulub Isamaa ja Res Publica liikmena Viljandi linnavolikokku. Üheksakümnendate algul oli ta aga lühikest aega Viljandi linnapea ja kuulus seejärel algusest lõpuni taasiseseisvumisjärgse esimese riigikogu koosseisu. «Üleminekuaegadel tekkis ehk rohkem võimalusi,» on ta selle kohta varem tagasihoidlikult öelnud.

Tarmo Looduse siseministriks olemise ajal töötas Raudla tema nõunikuna. Riigikogu liikme ja siseministri nõuniku töö vahel teenis ta viis aastat leiba Sakala arvamustoimetajana. «Pakkumisi oli mitu, aga ajalehte tööle minemine tundus kõige huvitavam,» lausus ta.

Kuidas meenutab Raudla tolles esimeses riigikogus töötamist?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles