Viljandimaa koolimajad ei saa õigeks ajaks valmis

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki homme on 1. september, pole Kalmetu põhikooli remont veel lõppenud. Vallajuhi kinnitusel saab õppetöö küll alata, kuid maja ümber jätkub tegemisi vähemalt kuuks ajaks.
Ehkki homme on 1. september, pole Kalmetu põhikooli remont veel lõppenud. Vallajuhi kinnitusel saab õppetöö küll alata, kuid maja ümber jätkub tegemisi vähemalt kuuks ajaks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Päev enne 1. septembrit on viies Viljandimaa koolis ehitustööd pooleli, ehkki lepingud sõlmiti arvestusega, et selle õppeaasta algul ootab lapsi korras ja puhas hoone.


Abja gümnaasiumis oleks pidanud võimla ja käsitööklasside ehitus lõppema juba eelmise aasta 15. oktoobril. Vaidlused endise ehitaja Facio Ehitusega, temaga lepingu lõpetamine ja teise firmaga lepingu sõlmimine on aga vallale tähendanud suurt lisakulu ning nüüd on lootust, et uus spordisaal valmib tänavu 15. oktoobriks.

Kalmetu kooli õpilased pääsevad homme loodetavasti uude majja, kuid Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe nentis, et tõenäoliselt jätkavad ehitajad sügisel tööd maja välisilme kallal. Lepingu järgi oleks pidanud maja valmis olema juba mitu kuud tagasi.

Pärsti valla Raudna kooli lastel on tõenäoliselt kõige keerulisem. Kui nad kevadel vaheajale läksid, võis loota, et nende koolimaja saab sügiseks korda. Vahepeal on aga ehitustöid tehtud imevähe ja nüüd ootab lapsi ees ehitustanner. Pool maja on korras, kuid teisel poolel pole enam ehitajatki.

Ehitusmuresid on mõlemal Viljandimaa kutsekoolilgi. Nagu Abja vald, läks ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskool tülli ehitusfirmaga Facio Ehitus ning lõpetas temaga lepingu. Seetõttu lükkus edasi söökla ja praktikabaasina kasutatava hoone ehitus ning kool saab selle kasutusele võtta ehk poolteise kuu pärast.

Vana-Võidus asuvas Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis käib ehitajatel kiire töö selle nimel, et seal õppima asuvatel neidudel ja noormeestel oleks kuskil elada. Lepingu järgi augusti keskel valmima pidanud ühiselamud on alles remondis. Nädal tagasi teatas kooli juht Tarmo Loodus, et ehitaja on, käsi piiblil, vandunud, et saab toad kooliaasta alguseks valmis. Nüüd selgus, et ka piiblil vandumine ei aidanud.

Ligi 60 õpilast, kes kindlasti magamiskohta vajavad, saadetakse vähemalt paariks nädalaks elama Männimäe külalistemajja. Kes maksab arve, pole veel teada. Nagu Loodus ütles, on tal võimalik raha paluda haridusministeeriumilt.

Ühiselamu esimene osa peaks valmis saama 14. septembriks, teine osa aga 22. oktoobriks ja siis pääsevad soovi korral ühiselamusse ka need Vana-Võidus õppivad noormehed, kes elavad Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles