Keskkonnaamet surub spaahotelli järvest ja allikast kaugemale

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud viljandlased teavad hästi Mädalepiku allikat, millest vulisev vesi valgub mööda kitsast kraavi paari­kümne meetri kaugusel asuvasse Viljandi järve. Keskkonnaamet näeb ohtu, et spaahotelli ehitamine veekogu pervele võib allika hävitada.
Paljud viljandlased teavad hästi Mädalepiku allikat, millest vulisev vesi valgub mööda kitsast kraavi paari­kümne meetri kaugusel asuvasse Viljandi järve. Keskkonnaamet näeb ohtu, et spaahotelli ehitamine veekogu pervele võib allika hävitada. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Linnavalitsuse plaan lubada otse Viljandi järve kaldale ning osalt veekogu kohale rajada suur spaahotell, sai keskkonnaametilt kriitilise hinnangu.

Oktoobri lõpul linnavolikogus algatatud detailplaneeringuga tahab raad ette valmistada tingimused selleks, et järve ranna naabrusesse võiks eraettevõtja peagi püsti panna veekeskuse koos hotelliga. Ehkki kokkulepet ühegi firmaga pole sõlmitud, on linnajuhid korduvalt kinnitanud, et neil on olnud mitme potentsiaalse investoriga lootustandvaid kõnelusi.

Järve tänavaga piirneval tühjal maatükil, mida seni on heitealade sportlased harjutusplatsina kasutanud, võiks esmase idee kohaselt uusehitise alla jääda umbes 4200 ruutmeetrit. Planeeringu lähteülesannet koostades asetas linna peaarhitekt Laur Pihel tulevase hoone vahetult veepiiril vuliseva Mädalepiku allika kõrvale ning pakkus välja võimaluse, et üks hoonetiib võiks konsoolselt ulatuda suisa järve kohale. Sama plaan nägi ette viia rannapromenaad läbi spaahotelli ja järve vahelt ning maha võtta osa seal kõrguvate sangleppade tukast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles