Elu Islandil tõukas muusiku rabarberi­puhmasse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Trink valmistab rabarberitest miskit muud kui kooki või kisselli. Temal on välja töötatud retsept, mis sobib kastmele koos soolase suutäiega.
Mait Trink valmistab rabarberitest miskit muud kui kooki või kisselli. Temal on välja töötatud retsept, mis sobib kastmele koos soolase suutäiega. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Daamid maitsevad nüüd kohe rabarberikastmeid!» hõikas Tartumaa mees, muusik Mait Trink Viljandimaa OTT-i sünnipäeval Sakala keskuses.

Sai ka ise proovitud ja vaata aga: kui muidu kargab rabarberile mõeldes pähe ikka midagi magusat, nagu kook või kissell, siis need kastmed olid vürtsikad ja mingi kook nende puhul kõne alla ei tuleks.

«See ongi soolane ju,» muheles mees ning tähendas, et üks on vürtsköömnetega, teine aga apelsini ja ingveriga. Viimati mainitu sobivat hästi ahjukanale ja -kalale ning mõlemad olla väga head juustuvaagna juurde. «Väike vein ja väike juustuvaagen, sinna juurde kastmepurgike ja kõik sõbrannad ainult õhkavad,» kuulutas Trink.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles