Bussidel on ka täna raskusi teel püsimisega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval jäi üks Automeni buss kraavi kolmeks tunniks kinni. Täna selliseid õnnetusi juhtunud ei ole.
Teisipäeval jäi üks Automeni buss kraavi kolmeks tunniks kinni. Täna selliseid õnnetusi juhtunud ei ole. Foto: Marko Saarm

Viljandi maakonnaliinidel sõitvate bussijuhtide jaoks pole teedel valitsev olukord eilsega võrreldes oluliselt paremaks muutunud. Bussid on endiselt graafikust pikalt maas ning kipuvad teelt ära vajuma.

«Mingit pidamist ei ole ning tee on kumer,» põhjendas bussifirma Atko Grupp Viljandimaa piirkonna juht Tõnu Naar teelt välja vajumist. «Nii kapitaalseid kraavi minemisi kui eile, pole täna juhtunud. Väikese kõrvalise abiga on kõik bussid ikka teele tagasi saadud.»

Endiselt peavad bussijuhid teeolusid kriitiliselt hindama ning mõnedele teedele ei mindagi. «Mõned kohad jäävad lihtsalt sõitmata.» nentis Naar. «Ja hilinemisi on palju.»

Mitmed koolibussid on täna hilinenud ning lapsed on kuni pool tundi kooli hiljaks jäänud. «Siin ei ole midagi parata. Teeolud lihtsalt on sellised,» lausus Naar.

Osaühingu Automen kohaliku juhataja Urmas Saaremetsa arvates on aga teeolud täna veel halvemad kui eile. «Tulin ise Suure-Jaanist mööda Imavere maanteed Viljandisse ja ka suur tee oli nagu klaas,» nentis ta.

Ka Automeni bussijuhid ei sõida liine sellisel moel nagu ette on nähtud, vaid jätavad kõige ohtlikumad teed vahele. Samuti liigutakse vaba graafiku alusel ehk bussid sõidavad nii kiiresti kui võimalik. Saaremetsa andmetel tema firma bussid täna kraavis käinud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles