Mõisaküla ootab väljapääsu Euroopasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla linnast pisut lõuna poole, kohas, kus lõpeb asfalt, algab Läti.
Mõisaküla linnast pisut lõuna poole, kohas, kus lõpeb asfalt, algab Läti. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti kõige väiksema linna Mõisaküla juht loodab, et poolteise aasta pärast on linnake ettevõtjatele senisest atraktiivsem, sest Läti ja Eesti maanteeamet kavandavad ühiselt korda teha Mõisakülast Lätti viiva teelõigu.

Täpselt Läti piiri ääres asuvast Mõisakülast läheb asfalttee Valga–Uulu maanteele, kuid linnast teisele poole ehk Lätti viiv tee on kruusane ja korrast ära. «Meie ettevõtjad, kes viivad oma kaupa Lätti, kiruvad hirmsasti seda üheksa kilomeetri pikkust Ipiki teed,» rääkis Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg. Nimetatud teelõik on täielikult Läti territooriumil ja seda peab korras hoidma lõunanaabrite maanteeamet.

Maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juhi Enn Raadiku sõnul remontimise otsust veel tehtud ei ole, aga töö selle nimel käib. Maanteeamet peaks Eesti poolel korda tegema Valga–Uulu maanteest Mõisaküla kaudu piiripunkti viiva 4,4 kilomeetri pikkuse teelõigu, Läti kolleegide teha jääks umbes üheksa kilomeetri pikkune tee piiripunktist Virkenini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles