Kärjed: gigant, kelle hiilgust meenutavad vaid värvilised plakatid

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärjed koosseisus (vasakult) Neeme Punder, Harri Purik, Ants Sombri, Toomas Sarri, Urmas Köhler, Ago Alliksaar, Ants Helinurm, Ilmar Haukanõmm, Toomas Palusaar, Jaan Teder ja Üllo Kaur.
Kärjed koosseisus (vasakult) Neeme Punder, Harri Purik, Ants Sombri, Toomas Sarri, Urmas Köhler, Ago Alliksaar, Ants Helinurm, Ilmar Haukanõmm, Toomas Palusaar, Jaan Teder ja Üllo Kaur. Foto: Erakogu

Kui hakkaja noor muusik Üllo Kaur 1970. aastal mõttekaaslased punti kutsus ja võimsa 11-liikmelise kollektiivi Kärjed kokku pani, polnud kellelgi aimu, et juba mõne aasta pärast tiirutavad nad koos Eesti tippsolistidega ringi mööda Venemaa avarusi.

Eduloo halliks kardinaliks peavad praeguseks väärikas eas bändiliikmed toonast Viljandi kultuurimaja direktorit Raimo Kivistikku, kelle geniaalne organiseerimisvõime ja oskus kõiki tutvusi ära kasutada idanaabrite suurimad lavad neile unistusest reaalsuseks muutis.

Oma kuueaastase tegutsemisaja jooksul ei märganud Kärjed endast paraku ühtki helijälge maha jätta ning armutu aja kulgedes tuhmuvad ka mälestused. Mälestuste riismeid pühkisin kokku ühel kaunil talvepäeval ansambli trummari Ants Helinurme ja solisti Ilmar Haukanõmmega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles