Kõrgkoolide tudengite nimekirjad on koos

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu sügisel kõrgkooli astunute arv on nii Mainori kõrgkoolis kui Viljandi kultuuriakadeemia päevases õppes selgunud, kultuuriakadeemia avatud ülikooli vastuvõtt aga alles kestab.


Viljandi kultuuriakadeemia päevasesse õppesse registreerus sisseastumiseksamitele õppetalituse juhataja Margit Simensoni andmetel 319 üliõpilaskandidaati ja positiivsele tulemusele sooritas eksamid 197 noort. «Tänavu võttis kultuuriakadeemia vastu 135 uut tudengit,» täpsustas Simenson. Eelmisel aastal oli see arv 119.

Kõige rohkem huvilisi oli kultuurikorralduse erialal, kuhu oli eksamile registreerunud 90 sisseastujat. 61 läbisid vastuvõtukatsed positiivse tulemusega ja vastu võeti neist 24.

Populaarsuselt järgmine oli teatrikunsti visuaaltehnoloogia eriala, kus õppimiseks soovis end proovile panna 48 sisseastujat. Positiivsele tulemusele sooritas eksami 24 ja õppima pääses 20 noort.

Järgnesid huvijuht - loovtegevuse õpetaja 45 registreeringu ja 33 eksami positiivselt sooritanuga, kellest võeti vastu 25, ning tantsukunst 41 registreeringu ja 16 eksami läbinuga, kellest võeti vastu 13.

Veel 3. septembrini saab esitada avaldusi kultuuriakadeemia avatud ülikooli õppima asumiseks.

Mainori kõrgkooli Viljandi õppekeskuse juhataja Markus Steini sõnul laekus seal õppida soovijatelt tänavu 60 sisseastumisavaldust. «30 inimesega oleme juba ka lepingu sõlminud,» täpsustas ta.

Õppekeskuse juhataja hinnangul on see hea tulemus, sest tavaliselt asub erakõrgkoolis avalduse esitanutest tegelikult õppima veerand. «Meile tuleb õppima see inimene, kes on endale selgeks teinud, mida tahab, ja on kindel, et suudab oma õpingute eest ka tasuda,» rääkis Markus Stein.

Mainori kõrgkoolis saab haridust omandada neljal erialal: ettevõtlus, ärijuhtimine, infotehnoloogia ja disain. «Kui varasematel aastatel on ettevõtluse eriala teistest tunduvalt populaarsem olnud, siis tänavu on õpilasi ettevõtluse, ärijuhtimise ja infotehnoloogia suunale jagunud võrdselt,» ütles õppekeskuse juhataja.

Disaini eriala vastu on huvi tagasihoidlikum — seda soovib õppida kaks uut tudengit.
«Positiivne on see, et tänavu on Viljandi õppekeskuses kuuel inimesel võimalik infotehnoloogiat õppida riiklikul kohal,» lisas Stein.

Õppeaasta avaaktus on Mainori kõrgkoolis 2. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles