Lihatööstused kasvatasid kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstuse kasum on kasvanud toodangu ja ekspordi suurenemise tulemusel.
Lihatööstuse kasum on kasvanud toodangu ja ekspordi suurenemise tulemusel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti lihatöötlemisettevõtted valmistasid lõppenud aasta esimese üheksa kuuga lihatooteid koguväärtuses 232,4 miljonit eurot, selgub põllumajandusministeeriumis koostatud lihatööstussektori 2014. aasta kolmanda kvartali ülevaatest. Võrreldes aasta varasema ajaga kasvas ka lihatööstuste toodangu eksport.

«Kasum on kasvanud ühelt poolt toodangu ja ekspordi suurenemise tulemusena. Samuti võib olla  oma mõju sellel, et Venemaa sanktsioonide tõttu on Euroopa Liidu turul sealihast üleküllus ja töötlejad on saanud varuda piiri tagant soodsalt toorainet,» ütles põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand.

Läinud aasta üheksa esimese kuuga oli lihatööstussektori müügitulu 232,4 miljonit eurot, mis on aasta varasemast 9,4 miljoni euro ehk 4,2 protsendi võrra suurem. Investeeringud lihatööstustesse kasvasid 14,8 protsenti, ulatudes 6,4 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles