Puude taga tuleks tõesti metsa näha

Helir-Valdor Seeder
, viljandlane, Isamaa ja Res Publica Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Margus Ansu / Postimees

LUGESIN 31. DETSEMBRI Sakala juhtkirja ja toimetuse tagasivaadet Viljandimaa elule 2014. aastal. Tunnistan, et olin üllatunud. Ja mitte sellepärast, mida kokkuvõte sisaldas, vaid hoopis sellepärast, mida seal ei olnud.

Lauluväljaku kuulutamine aasta teoks tundub mõistlik mõte, kuigi tegemist on Viljandile omase säästuehitisega ning selle vilets kvaliteet ja pooleli jäänud pingiread hinge hõiskama ei pane. Aga et aasta tegija kandidaatidest kõneldes jäi märkimata Viljandimaa majanduse areng, pani mind viljandlasena mõtlema. Ka juhtkirja ridade vahelt ei olnud võimalik välja lugeda tunnustust Viljandimaa ettevõtlusele.

Võib ju arutleda, kas kultuuriakadeemia Vilma maja valmimine, käsipallimeeskonna esmakordne Eesti karika võitmine ja meistrivõistluste pronksmedali saavutamine, Tuleviku jalgpallimeeskonna Premium-liigasse jõudmine, Elroni uued rongid ja tihenenud sõidugraafik ning paljud teised sündmused väärivad meenutamist, aga Cleveroni ja Bed Factory uute tootmishoonete avamine, Viljandimaa suurima laudakompleksi rajamine Kõo valda, investeeringud üle maakonna ja uute töökohtade loomine ning maaelu edendamise sihtasutuse kolimine Tallinnast Viljandisse väärivad lausa kümnendi sündmuse tiitlit. Ja mitte ainult kogumina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles