Linnajuhid tõmbavad suurt remonti koomale

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Viljandi linnajuhid valisid kultuurimaja remontija välja kuu aega tagasi, pole tööd alanud ning on võimalik, et ehitus lükkub rahamurede tõttu määramatusse kaugusesse.


Viljandi linnapea Kalle Jentsi sõnul töötatakse praegu selle nimel, et otsida projektis kohti, mille arvelt saaks suure renoveerimistöö teha praegusest hinnapakkumisest oluliselt odavamalt.

Kui aasta algul linnaeelarvet koostades loodeti kultuurimaja uueks saada 18,5 miljoni krooni eest, siis juuli keskel saabunud hinnapakkumistest oli odavaim 23,4 miljonit krooni.

«Analüüsime, kuidas saaks projekti koomale tõmmata,» selgitas Jents. Kui aga peaks selguma, et väikeste kärbetega ei anna tööde mahtu vajalikul hulgal kokku tõmmata, on oht, et tuleb teha täiesti uus projekt. See tähendaks, et 19. juulil kohaliku ehitusfirma Silindia võiduga lõppenud riigihange tunnistatakse nurjunuks ja kogu protsess algab otsast peale.

Kultuurimajale renoveerimise projekti koostanud arhitekt Raivo Mändmaa ei näe võimalust tema koostatud ehituskava nii palju kokku tõmmata, et tööd viie miljoni krooni võrra odavamaks muutuksid.

Mändmaa on teinud kultuurimajale eskiis- ja põhiprojekti. Esialgse eskiisiga võrreldes lisandusid põhiprojekti tellija soovil mõned ruumid. «Kui need nüüd välja visata, ei muutu tööd loodetud mahus väiksemaks,» ütles ta. Teiseks ei vastaks kultuurimaja uutest ruumidest loobumise järel Mändmaa hinnangul enam linnajuhtide nõudmistele. «Sellisel juhul võiks juba lihtsalt sanitaarremondi teha,» pakkus ta.

Linnapea sõnul pole aga Viljandi eelarvest võimalik leida viit miljonit lisakrooni.
«Kolm aastat tagasi oleksime ehk sellise kallinemise alla neelanud,» tõdes Jents. Nüüd tähendaks selline otsus, et linnas jääksid mitmel järgmisel aastal tegemata paljud olulised tööd, näiteks teede remontimine.

Viljandi linnajuhid arutavad kultuurimaja remontimise võimalusi tänasel koosolekul ning loodavad otsuseni jõuda esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles