Meiliaadressid lähevad järjepanu petiste roaks

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnelt kaaperdatud meiliaadressilt tulnud kiri näib esmapilgul usutav, kuid mõnelt teiselt aadressilt läkitatu on märksa läbinähtavam.
Mõnelt kaaperdatud meiliaadressilt tulnud kiri näib esmapilgul usutav, kuid mõnelt teiselt aadressilt läkitatu on märksa läbinähtavam. Foto: Kuvatõmmis

Nädala jooksul on küberkurjategijad kaaperdanud mitme eestlase meiliaadressi ning saatnud neilt suurele hulgale adressaatidele petukirju. Eesti politsei ja prokuratuur ohvrite aitamiseks võimalust ei näe.

Meilikonto omanikuna esinedes teatavad petturid, et on Suurbritannias hätta sattunud, ning paluvad teha ülekande rahasaatmissüsteemi Western Union kaudu.

Ühest niisugusest juhtumist kirjutas Sakala pikemalt 27. detsembri lehes. Viljandlaselt Gert Elmastelt kaaperdatud Gmaili kontolt saadeti 23. detsembri hommikul esmapilgul suhteliselt usutavana mõjuv eestikeelne kiri. Kahjuks läks üks kirja saanud inimene petiste õnge ning läkitaski Suurbritanniasse 1000 eurot. Nii Elmaste kui raha üle kandnud inimene on pöördunud politseisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles