Kolm osalist istuvad laua taha sihtasutust looma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iljandi muuseumi kauaaegse direktori Jaak Pihlaku meelest peaks siinne muuseum jätkama Viljandimaa koduloo uurimist ja talletamist ning nišimuuseumiks muutumist tema ei poolda.
iljandi muuseumi kauaaegse direktori Jaak Pihlaku meelest peaks siinne muuseum jätkama Viljandimaa koduloo uurimist ja talletamist ning nišimuuseumiks muutumist tema ei poolda. Foto: Peeter Kümmel

Viljandi linn ja siinne omavalitsuste liit on vastu võtnud kultuuriministeeriumi kutse hakata koos looma Viljandi muuseumist sihtasutust, kuid uue asutuse tekkimine saab selgeks alles uuel aastal, kui arupidamiseks ühise laua taha istutakse.

«Linnavalitsuse töörühm leiab, et on oluline riigiga muuseumi asutamise tingimused läbi rääkida, sest kultuuriministeeriumi pakkumine võtta sihtasutuse rahastamise aluseks senine riigi toetuse tase ei taga muuseumi toimetulekut,» ütles Viljandi linnapea Ando Kiviberg.

Volikogu esimees Randel Länts lisas, et nõupidamiseks laua taha istumise otsus on igati loogiline, sest ministeerium andis juba mitu kuud tagasi selgelt mõista, et sihtasutus tehakse muuseumist nii või teisiti. «Sel juhul on mõistlik tingimused läbi arutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles