Kopsaka lotovõidu omanik andis endast lõpuks märku

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
44 245 eurot tõi Viking Lotto mäng.
44 245 eurot tõi Viking Lotto mäng. Foto: Marko Saarm

Viking Lottoga oktoobris üle 135 000 euro võitnud inimesel on pilet alles ja tal on aega rahale järele minna veel napilt mõni nädal.

Aktsiaseltsi Eesti Loto vanemkontrolör Stina Raudsik kinnitas, et võidupilet on täna lototerminalis kontrollitud.

Sakalani jõudnud info kohaselt läks võitja piletit kontrollima samasse kohta ehk Viljandisse Leola kauplusesse, mis oli selle pileti ka müünud.

11. oktoobril osteti Leola poest Viking Lotto pilet, mis andis 15. oktoobri loosimises 135 069 eurot 70 senti. Selle summa tõi ühe mänguväljaga pliks-plaks pilet. Viimane päev minna Eesti Loto peakontorisse võitu vormistama on piletiomanikul 13. jaanuar.

Miks on võitja nii kaua viivitanud ning alles nüüd piletit kontrollimas käis, selle kohta Eesti Lotol praegu andmeid pole.

Arvloterii puhul tuleb võit vormistada hiljemalt 90 päeva jooksul ja kiirloterii puhul on tähtaeg märgitud lotopileti tagaküljele.

Mõnikord on suurvõitja oodanud üsna viimase hetkeni, aga paraku juhtub sedagi, et väga suured lotovõidud jäävadki ilma omanikuta. Kas läheb siis pilet kaotsi või peitub põhjus milleski muus.

Eesti Loto andmeil on Eesti kõige suuremat omanikuta jäänud lotovõitu olnud  155 395 eurot ja 44 senti. Selle andnuks Bingo loto mäng, mille loosimine oli 2012. aasta 8. augustil. Ühe mänguväljaga pilet osteti samal päeval Haapsalu R-kioskist.

Eesti lotomängu ajaloo suurim võit, mis ühtlasi leidis ka omaniku, on aga 768 713 eurot ja 16 senti. See kukkus mängijale sülle 2013. aasta 20. märtsil Viking Lottoga. Pilet osteti Eesti Loto koduleheküljelt ning võit läks Harjumaale.

Viljandimaalt ostetud lotopiletiga võidetud kõige suurem summa on 369 802 eurot 50 senti. See loositi tänavu 5. novembril Bingo lotoga. Pilet osteti 31. oktoobril Kolga-Jaani postkontorist.

Pilet oli kahe mänguväljaga, teine mänguväli lisaraha ei andnud. Ka võiduväli jäi algul ilma nurkade- ja diagonaalidemängu tabamusest, aga siis kukkus sülle peavõit. Võitja on kohalik pensionieas naine.

Copy
Tagasi üles