Renee Trei – poiss, kellele Tarvastu gümnaasium loodab

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Trei ja Tarvastu gümnaasiumi XII klassi õpilane ning jõulupeo peakorraldaja Astrid Strandberg vaatasid Mustla rahvamajas koos jõulupeo kava üle.
Renee Trei ja Tarvastu gümnaasiumi XII klassi õpilane ning jõulupeo peakorraldaja Astrid Strandberg vaatasid Mustla rahvamajas koos jõulupeo kava üle. Foto: Kristiina Baum

Renee Trei on Tarvastu gümnaasiumi üheksanda klassi õpilane, peagi saamas 16. Noorusest hoolimata on tema panus kooliellu õpetajate hinnangul nii suur, et temata jääks kool jänni.

«Ta on meil asendamatu,» sõnab gümnaasiumi õppejuhataja Anne Põldsaar, kui jalutame arvutiklasside poole. Nimelt on Renee selles 278 õpilase ja 41 pedagoogiga koolis kõige suurem infotehnoloogia asjatundja. Sügisel, kui kool uued arvutid soetas, oli just tema see, kes pedagoogidele Windows 8 algkursuse korraldas. Paar aastat varem, kui kool puutetundliku ekraaniga iPadid sai, koolitas ta samuti õpetajad välja. «Aeg-ajalt on Reneed vaja olnud ka tunnist appi või nõu andma kutsuda,» nendib Anne Põldsaar, aga kinnitab, et noormehe õppeedukus selle all kannatanud pole.

Reneed me seekord arvutiklassist ei leia. Ta on juba mitmendat päeva ametis Mustla rahvamajas heli- ja valgustehnikuna. Rahvamaja uksel võtab mind vastu pikk prillidega särasilmne poiss, suul lai naeratus. «Tere,» ütleb ta tagasihoidlikult ja juhatab mind ühe vähemalt saja nupuga masina juurde. «Valgusefektid tulid saali aasta tagasi – see on minu jaoks midagi uut. Heliga olen aga juba neli aastat kindlasti tegutsenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles