Õli kooseluseaduse tulle

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

MÕNI PÄEV tagasi sai Swedbank kooseluseaduse pooldajate ja Bigbank sama seaduse vastaste nägu. Olgugi et Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar ütles vahetult enne jõulupühi Postimehele, et inimesi ei peaks kastidesse lahterdama ning pole üldse oluline, millise leeri esindaja Aadu Luukase sihtasutuse preemia saab.

 

Lühikokkuvõte neile, kellest too teema mööda on läinud. Aadu Luukase fondi missioonipreemia pälvis tänavu kooseluseadusevastast rinnet vedanud sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK), mida juhib Varro Vooglaid. Swedbank on seitse aastat nimetatud fondiga koostööd teinud ja panustas sinna omalt poolt 5000 eurot. Sotsiaalmeedias tekkis sellest aga kära, mispeale pank otsustas oma raha tagasi võtta ja jagada ära sama preemia nominentide vahel. Fondile tuli appi Big­bank, kes täitis Swedbankist maha jäänud rahaaugu.

OLEN ÜKS paljudest eestlastest, kes kaldusid kooseluseadust pooldama ja kelle kodupank on Swedbank. Mind poleks aga karvavõrdki häirinud, kui murdosa tolle panga rahast oleks läinud SAPTK-i heaks. Tuletan siinkohal meelde, et Aadu Luukase pere on kirikule kõike muud kui võõras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles