Aastavahetuspeod pakuvad meenutusi ja jalakeerutusi

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramsi vabaajakeskuses kujundab peoõhtu meeleolu tantsurühm Vabajalg.
Ramsi vabaajakeskuses kujundab peoõhtu meeleolu tantsurühm Vabajalg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna leiab aset mitu aastavahetuspidu. Osavõtjaid on neil paarikümnest paarisajani ja enamasti on need kohalikud, aga korraldajad lubavad, et ka võõraid võetakse lahkelt vastu.

Lilli külamaja raamatukoguhoidja Merike Sooviku sõnul on peole tulijaid viiekümne ringis, aga kohti on enamale. Sooviku sõnul võtavad peost osa isegi mõned prantslased, kes on Eesti sugulastele külla tulnud ja tahavad näha ehtsat Eesti maakoha jõulupidu. Õhtul esineb ansambel Lycille, pääse maksab viis eurot. Avatud on puhvet, kust saab kohalike küpsetatud hõrgutisi osta. Tuleb jõuluvana ja on õnneloos. Pidu algab kell 20.

Karksi vallas on täna veel kaks aastat lõpetavat pidu. Karksi külamaja juhataja Tea Saaremäe sõnul tuleb sealsele peole ligi 40 inimest, enamasti külaelanikud. Traditsiooniks on sel õhtul saanud tagasivaade aastale ja tehakse kokkuvõte parematest sündmustest. Karksi rahval on kombeks laud katta ühiselt – igaüks toob seda, mida saab. Pidu algab kell 19, tantsuks mängib ansambel Esprii ja pääse maksab viis eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles