Jõulueelne aeg kutsub seenele

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Head söögiseened puidu-sametkõrgesed jäid eile pildile Paala järve ääres.
Head söögiseened puidu-sametkõrgesed jäid eile pildile Paala järve ääres. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vahepeal valitsenud toekast külmast hoolimata leiab loodusest ikka veel seeni, mis tavalise jõuluprae kõrvale maitsva elamuse pakuvad.

Muidugi, kes on harjunud suvel ja sügisel korjama vaid kukeseeni, puravikke ja pilvikuid, sel ei tasu praegu värske seeneroa lootusega metsa minna. Kel huvi suurem ja kes teab, kust ja mida otsida, on lootust ka leida, isegi lumekirme alt.

Näitamaks, et hea söögi­seen võib praegu lausa inimestega seltsida, tegi Sakala fotograaf eile pildi Paala järve ääres paju küljes kasvavatest puidu-sametkõrgestest. Osa neist oli seal külma trotsinud juba nädalaid, kuid leidus ka uusi nupse. Seda hoolimata asjaolust, et detsembri teisel hommikul registreeris Viljandi ilmajaam selle sügistalve madalaima õhutemperatuurina –14,6 kraadi. Eesti äärmusena laskus õhutemperatuur siis Väike-Maarjas isegi –18,3 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles