Prokuratuur hoiatab petturite eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid
ID-kaardid Foto: AIVAR AOTÄHT/

Riigiprokuratuur hoiatab asutusi petturite eest, kes püüavad annetustega ahvatledes meelitada nende esindajaid avaldama oma isikuandmeid.


Hiljuti tegi üks Tallinna kool avalduse selle peale, et talle pakuti mitme miljoni krooni suurust annetust ning paluti selle kättesaamiseks edastada kooli esindaja andmed.

Riigiprokurör Eve Oleski sõnul on tegemist tüüpilise petuskeemiga, kus mingi annetuse, loteriivõidu või muu sellise kättesaamiseks palutakse inimesel edastada oma isikuandmed ja ID-kaardi koopia. «Kõnealusel juhul käitus kooli esindaja väga asjatundlikult ja võttis kohe kahtluse tekkides ühendust õiguskaitseasutustega,» tunnustas riigiprokurör.

Kooli poole pöördus väidetavalt raskelt haige naine, kes soovis teha õppeasutusele 7,5 miljoni dollari suuruse annetuse. Tema nimel suhtles kooliga edasi tema väidetav advokaat. Raha kättesaamiseks paluti kooli esindajal saata advokaadile isikuandmed ja ID-kaardi koopia. Kooli esindaja keeldus aga seda tegemast.

Prokuratuuri ja politsei hinnangul võivad petturid pöörduda ka teiste asutuste poole ning seetõttu soovitavad nad olla kõigil tähelepanelik ning anda sellistest petturitest politseile teada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles