Hovery Covery: rokkarite abiga plinkivaks täheks diskotaevasse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põimunud kehasid pakuti fännidele nii tekstis kui pildis.
Põimunud kehasid pakuti fännidele nii tekstis kui pildis. Foto: Erakogu

Viljandi on uute muusikute võrsumiseks viljakas pinnas. Läbi aegade on siin sündinud märgilise tähendusega kollektiive. Järgnevatel nädalatel püüame ajamasina abil neist silmapaistvamate sünni juures olla ja nende sabast kõvasti kinni hoides ka tähelennu kaasa teha.

Eelmise sajandi üheksakümnendad aastad lähevad Eesti muusika ajalukku kui päkapikudisko kuldajastu. 2 Quick Starti 1994. aasta veebruaris üllitatud debüütkassett aitas elule muusikasuuna, mis vallutas tormijooksuga toonaste noorte südameid. Enam-vähem ühesuguseid kooslusi sündis nagu seeni pärast vihma. Telesaade «7 vaprat» ja selle väiksem vend raadios «Kuraditosin» mattusid iga nädal hääletajate laviini alla. Võib väita, et Eesti muusika polnud kunagi varem nii populaarne olnud.

Soodsaid tuuli haistis ka Ida-Virumaalt pärit muusik ja produtsent Gunnar Loho, kelle ideed lastetsirkuse ja tudengite näitemängu lavaletoomisest olid õnneks või õnnetuseks just vett vedama läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles