KIRI: Tõde ja tunnustus

, viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõde võitis ja järgnes tunnustus. Seekord saab seda öelda, sest pressinõukogu võttis hiljuti seisukoha, et Eesti Päevaleht, Delfi ja Eesti Rahvusringhääling rikkusid ajakirjanduseetika põhimõtteid, kui levitasid suvel alusetuid kuuldusi, nagu oleks sihtasutusel Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks varjatud suhted Venemaa võimuorganitega. Seda laimu kasutas ka mitu poliitikut. Riigikogulane Olga Sõtnik sidus seda lausa Eesti julgeoleku teemaga.

Kurb, et laimata oli kergem kui andeks paluda. Eesti Päevaleht ja rahvusringhääling avaldasid pressinõukogu otsuse nii vähe tähelepanu pälvival viisil kui võimalik. Ülejäänud meedia ei ole sellest üldse välja teinud, olgugi et laimukampaaniat kajastas mitu väljaannet õhinaga.

Suur rõõm valdas mind teisegi hea uudise üle. Viie kandidaadi hulgast valiti Aadu Luukase missioonipreemia laureaadiks juba mainitud sihtasutus, kes vedas kooseluseadusevastast rinnet. Nagu ütles

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles