ARVUSTUS: Aastaaegade erinevad palged

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vootele Ruusmaa
Vootele Ruusmaa Foto: Erakogu

4. detsembril täitus pärimusmuusika ait aastaaegade hõngust ja ilust. Liisi Koiksoni ja Vaiko Epliku kontsert «Aastaajad», millel nad musitseerisid koos Marti Tärni ja Tiit Kikasega, viis kevadise tärkamise juurest talvise jäälillemängu kargusesse.

See Liisi Koiksoni ja Vaiko Epliku koostöö on esmakordne, kuid loodetavasti mitte viimane. Kahe laulja erinevad laulmismaneerid täiendasid teineteist, jättes samas ruumi isikupärale. Ühise joonena tuli esile hingestatus ja sügavus, millega nad esitasid nii oma kui kaasinterpreedi loomingut.

Aastaaegades rändamine algas Vaiko Epliku looga «Peidetud varandus» (plaadilt «Neljas»). Sellele järgnes «Nelgid» samanimeliselt albumilt, mis nägi ilmavalgust tänavu. Järgmised palad esitas Liisi Koikson koos bassisti ja klahvpillimängija Marti Tärni ja viiuldaja Tiit Kikasega. «Üksinda» kõlas kontserdil vokaalselt palju jõulisemalt ja mängulisemalt kui plaadil «Ettepoole». See maneer kandus edasi ka laulu «Read». Selle sügav tekst sai hoopis teise tähenduse dünaamilises esituses. Loos «Puudutus» tulid esile Liisi Koiksoni hääle puhtus ja selgus, mis kandsid suurepäraselt edasi Kristiina Ehini kaunist mõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles