Spordikool küsib riigilt treeneritele toetust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi spordikool küsib riigilt 15 treeneri töötasu toetamiseks ligi 30 000 eurot, mis on pisut üle kümne protsendi kooli praegusest palgafondist. Tõenäoliselt nii suurt palgatõusu kool töötajatele lubada ei saa.

Riik hakkab järgmisest aastast maksma spordiklubidele ja -koolidele treenerite tööjõukulu toetust. Samal ajal on aga õhus võimalus, et Eesti olümpiakomitee vähendab spordikoolidele makstavat tegevustoetust, ja see tähendab, et Viljandi spordikool saab oma 250 000 euro suurusele palgafondile tegelikult juurde umbes 15 000 eurot.

Klubidele ja koolidele tööjõukulu hüvitamine kerkis päevakorrale tänavu suvel, kui maksuamet võttis treeneritele töötasu maksmise tähelepanu alla. Selgus, et hulk klubisid maksis noortetreeneritele palga asemel stipendiumi, mis võimaldas riigile maksud tasumata jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles