Prae saab kätte ka laiskvorst

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani Lihapoodide omanik Tõnu Roslender nägi ostjate käitumisest laupäeva lõunaks ära, et grillihooaeg on alanud.
Jaani Lihapoodide omanik Tõnu Roslender nägi ostjate käitumisest laupäeva lõunaks ära, et grillihooaeg on alanud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kodus kokkajail on tavaks enne jõululaupäeva lihakraam ära osta või lihuniku juures meelepärane tükk broneerida. Kuigi pühade eel kasvab liha müük hüppeliselt, pole kaupmeeste sõnul vaja karta, et viimasel hetkel laud katmata jääb.

Gea Arak müüb abikaasaga Viljandi siseturul liha juba 2003. aastast ja tema ütlemist mööda on aastati müüginäitajad üldjoontes vähenenud. «Võrreldes krooniajaga jääb rahval vähem raha kätte. See jutt, et euro hinda ei tõsta, on ammu unustatud,» nentis Arak.

Praegu lähevad tema sõnul kõige paremini kaubaks seakoodid ja -jalad. Eriti defitsiitseks tegevat süldikraami tõsiasi, et jõuluprae tükke pole veel ostma hakatud. «Ega sigadel saa ju jalgu ette alt ära võtta. Kui üks oma neli kooti ja jalga ära ostab, jääb meile ikka veel 80 kilo liha, aga seda tahetakse alles viimasel minutil,» rääkis Arak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles