Raamatukogutöötajad hakkavad külades postiteenust pakkuma

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiatu raamatukogu juhataja Tiina Torim seisab maja selles nurgas, kuhu postipunkt peaks tulema.
Puiatu raamatukogu juhataja Tiina Torim seisab maja selles nurgas, kuhu postipunkt peaks tulema. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Post sulgeb järgmise aasta algul postkontori Puiatus ja Uusnas, kuid rajab koostöös Viljandi vallavalitsusega nende asemele postipunktid külade raamatukogudes.

Viljandi valla abivallavanem Sulev Kannimäe ütles, et postkontorite sulgemise põhjuseks on nende vähene kasutatavus. Et aga traditsioonilist postiteenust on neis piirkondades endiselt vaja, otsustas vald teha Eesti Postiga koostöölepingu. «Külamajad ja raamatukogud on avatud viis päeva nädalas, hakkame seda teenust seal pakkuma lepingu alusel,» lausus Kannimäe.

Sisuliselt tähendab see seda, et raamatukoguhoidjad muutuvad ka postitöötajateks. Sealjuures ühtegi uut inimest juurde ei võeta. «Lisakoormus tuleb ja mingisugune rahasumma ka – nad maksavad teenuse osaliselt kinni,» selgitas abivallavanem. Lisaks tagab Eesti Post teenuse osutamiseks vajaliku mööbli, kõik vahendid ja väljaõppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles