Poole aasta jooksul nähtud vaev tegi Oskari lihatööstusest pioneeri

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitme kiibiga lahti käiva ukse tagant trepist alla astunud kaitserõivastuses uudistajatele avanesid ruumid, kus Oskari lihatööstuse toodang valmib. Parajasti olid seal kaks neidu ametis sous vide’i rebitava sealiha pakendamisega.
Mitme kiibiga lahti käiva ukse tagant trepist alla astunud kaitserõivastuses uudistajatele avanesid ruumid, kus Oskari lihatööstuse toodang valmib. Parajasti olid seal kaks neidu ametis sous vide’i rebitava sealiha pakendamisega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sous vide’i meetodil valmistatud liha, mis seni on rikastanud pigem peenete restoranide menüüd, saab nüüd tänu Saarepeedil tegutsevas aktsiaseltsis Oskar Lihatooted kasutatavale tehnoloogiale kätte ka poeriiulilt.

Sel sügistalvel müüki tulnud kuut sorti lihatooteid on vaakumis kaua madalal temperatuuril eelküpsetatud. Pakkidel on kirjas, et liha on ahjus olnud näiteks 16 või 18 tundi, veiseliha suisa 24 tundi.

«Eelküpsetusaeg sõltub lihast,» nentis ettevõtte peatehnoloog Rein Visk ning selgitas, et näiteks ribi ja tagaosa tahavad erinevat eelküpsetamise aega ning veiseliha tuleb sealihaga võrreldes hoopis kauem küpsetada. «Veise puhul on ka temperatuur tunduvalt madalam.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles