Majamuuseumist hakkas vesi ka välja voolama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul oli ehitaja lahkunud, kuid ammu oodatud tualett ja duširuum polnud kasutusluba veel saanud. Endiselt seisis muuseumi nurga taga sinine välikemmerg ning pesemiseks oli kauss teisel korrusel.
Eile hommikul oli ehitaja lahkunud, kuid ammu oodatud tualett ja duširuum polnud kasutusluba veel saanud. Endiselt seisis muuseumi nurga taga sinine välikemmerg ning pesemiseks oli kauss teisel korrusel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolm aastat tagasi sai Hüpassaare muuseumi juures valmis puurkaev ja vesi hakkas torusid mööda majja jooksma. Pärast pikki ja avalikke vaidlusi on jõutud niikaugele, et reovesi hakkas sealt ka välja voolama.

2011. aasta sügisel algas Soomaa serval Hüpassaares pisikese muuseumi remont. Ühest fondist saadi raha kaevu ja torustiku ehitamiseks, teisest kohast hoone soojustamiseks ja küttesüsteemi uuendamiseks. Helilooja Mart Saare kunagist kodu ja nüüdset muuseumihoonet remonditi ühtekokku peaaegu 100 000 euro eest. Ühel või teisel moel olid ehitusega korraga seotud Riigi Kinnisvara aktsiaselts, kultuuriministeerium ja Viljandi muuseum.

2012. aasta keskel jäi remont järsku pooleli. Hoone oli peaaegu valmis, tegemata olid veel kaks WC-d, üks duširuum, kanalisatsioonitorustik ja biopuhasti. Nii tekkiski olukord, kus uue ja kauni väljanägemisega hoonesse vesi sisse tuli, aga välja enam ei läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles