Meister näitas noorematele head eeskuju

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanek Lips (sinises) näitas pühapäeval noorematele maadlejatele eeskuju, võites turniiril kindla esikoha.
Jaanek Lips (sinises) näitas pühapäeval noorematele maadlejatele eeskuju, võites turniiril kindla esikoha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval peeti Viljandi spordihoones taas esimese eestlasest olümpiamedalisti Martin Kleini mälestusturniiri.

Tänavu 52. korda asetleidnud vabamaadlusvõistlusel tegi kaasa 109 sportlast. Eestlastele pakkusid konkurentsi Läti ja Leedu maadlejad. Eriti uhke esinduse, 33 sportlasega tulid kohale leedulased.

Täiskasvanute turniiril näitas noorematele oma visa võitlejavaimu ja suure tehniliste oskuste pagasiga eeskuju paljukordne Eesti meister Jaanek Lips. Kaalus alla 65 kg alustas ta teises ringis leedulase Dainius Rimkuse seljatamisega. Et kogenud viljandlane oli avaringis vaba, pääses ta ühe seljavõiduga kohe esikohamatšile. Finaalis surus Lips oma tahtmise peale lätlasest vastasele Olegs Stasivsile ning kohtumine katkestati esimesel maadlusajal tema ilmse ülekaalu tõttu. Nii kroonitigi  viljandlane järjekordsel rahvusvahelisel turniiril võitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles