Detsembris mängitakse aidas jõulumängu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumängus tuletatakse meelde, kuidas tähistati jõulusid ennemuiste.
Jõulumängus tuletatakse meelde, kuidas tähistati jõulusid ennemuiste. Foto: Erakogu

Teisipäeval jõuab Viljandi pärimusmuusika aida lavale traditsioonilisi jõulukombeid, pärimusmuusikat ja varjuteatrit ühendav koguperelavastus "Jõulumäng 3".

Lavastuses tuletatakse meelde, kuidas tähistati jõulusid meie esivanemate aegadel. Jõulude aeg ja talvine pööripäev on olnud ammusest ajast hingetõmbeaeg. Siis oldi kogu perega koos, lauldi, vesteti lugusid ja mängiti.

Tänavuses jõulumängus lôbustab publikut torupillimängija Juhan Suits, kes kehastub 100 aasta vanuseks rehepapiks. Mängu väljamõtleja Annika Mändmaa kanda on vana Juhani lapselapselapse roll. Mängudest ja lauludest saab kogu publik ka ise osa võtta. Pillidest kõlavad torupill, parmupill, savivile, trumm, sarvepill ja kannel ning kõik naturaalselt, ilma helivõimenduseta. Igaüks saab koju kaasa ka natuke jõuluhõngu – kohapeal enda meisterdatud meevahaküünla. 

Jõulumäng sobib kõigile, kel mänguks lusti. Etenduse pikkus on 50 minutit. Jõulumängu mängitakse Viljandi pärimusmuusika aida väikses saalis kümnel korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles