Maikuu toob Viljandi Jaani kirikule uued tornikellad

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu tuleb Jaani kiriku kirikuteenijal-perenaisel Kairi Kajol tornikella lüüa Lible moodi nagu sajand tagasi, siis rahvusvahelistest hansapäevadest alates piisab vaid digitaalsele puldile vajutamisest.
Kui praegu tuleb Jaani kiriku kirikuteenijal-perenaisel Kairi Kajol tornikella lüüa Lible moodi nagu sajand tagasi, siis rahvusvahelistest hansapäevadest alates piisab vaid digitaalsele puldile vajutamisest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kahe uue löögikella ja kellamängu Viljandi Jaani kiriku torni paigaldamisega tehakse algust mai keskpaigas. Uued kellad peaksid helisema hakkama aga rahvusvaheliste hansapäevade aegu.

Töid tegema hakkava osaühingu Mäeväli Orelitöökoda juhataja Toomas Mäeväli märkis, et ettevõttel on tornikellade paigaldamisega omajagu kogemusi. Tegutsemisaja algusest 2005. aastal on Eestisse toodud umbes 34 uut tornikella.

Praegu on Jaani kiriku tornis kolm kella, millest suurim töötab, kaks väiksemat aga on mõrased ning nende helikvaliteet kehv. Katkised kellad võetakse maha ning nende asemele valatakse Saksamaa kellalinnas Gescheris täiesti uued.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles