ARVUSTUS: Kolme kitarri lood

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vootele Ruusmaa
Vootele Ruusmaa Foto: Erakogu

Ligi kolm aastat tagasi rikastas Viljandi Guitar Trio kodumaist muusikamaastikku üsnagi pretensioonika albumiga, millel on kolm akustilise kitarri lugu pealkirjaga «VGT».

Tollal veel Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengina tutvustasid Jalmar Vabarna, Jaan Jaago ja Argo Vals kuulajatele kvinthäälestuses kitarride akustilist kõla, mida neile omakorda oli tutvustanud kitarrist ja pedagoog Robert Jürjendal.

Nüüdseks on andekad interpreedid vorminud uued ideed ja lood albumiks «10–56» (vihje kitarrikeelte paksusele). Looming on mitmekesisem, eelmisele plaadile mahtunust lüürilisem ja mõtlikum. Teisel stuudioalbumil on oma hõng ja isiklikum puudutus, milles kangastub kuulajatele nüansirikas helimaastik. Plaadikujundus on kontseptuaalsem (plaadi ümbris meenutab kitarrikeelte pakki) ja pakub avastamisrõõmu: sinna on peidetud Mart Vare maagilisi pilte udusest Viljandi järvest ja kosmosest, üks vana kitarrikeel ning muidugi plaat ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles