Viljandimaa toidutööstused vajavad poolehoidu

Sirje Potisepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Toomas Huik / Postimees

VILJANDIMAAL TEGUTSEB hulk toidutööstusettevõtteid, kellest osa on juba aastakümneid eestimaalaste lemmikute seas olnud, teised aga on alles alustanud teekonda poelettidele. Saarepeedi külas tegutseva Oskar Lihatööstuse suure lihasisaldusega põnevad ja maitsvad tooted on alati paljude Eesti inimeste pidulaual. Lihatööstusest vaid pooletunnise autosõidu kaugusel Võhmas on Largo mahlatehas, kus valmivaid värskeid ja kvaliteetseid mahlu naudivad iga päev kümned tuhanded inimesed kõikjal Eestis.

Paljud Viljandimaa toiduettevõtted pole küll sama suured ja kuulsad, aga väärivad kindlasti laiemat tuntust ja tunnustust. Olgu siinkohal näiteks toodud Karksi kaubamärgi all müüdavate jookide tootja aktsiaselts Karme, kes valmistab ühena vähestest Eestis ise kalja, aga ka Viljandis tegutsev Kivi Pagar ning Tarvastu vallas puu- ja köögiviljatooteid valmistav FoodTrade.

Neid ettevõtteid on muidugi palju rohkem. Äri edenemiseks loodavad nad kõik tarbija toetusele. Kõik Eesti toidutööstused vajavad elujõuliseks tegevuseks ja arenemiseks suuremat tuntust ja rohkem tarbijaid kui vaid oma maakonna inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles