Volikogu kolib Sakala keskusest tagasi raekotta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu liikmed on Sakala keskuse suures saalis istunud aasta aega üsna omapäi. Vahel on volikogu istungit jälginud Viljandi gümnaasiumi õpilased, kellele see on õppetöö osa.
Volikogu liikmed on Sakala keskuse suures saalis istunud aasta aega üsna omapäi. Vahel on volikogu istungit jälginud Viljandi gümnaasiumi õpilased, kellele see on õppetöö osa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta Sakala keskuses koos käinud Viljandi volikogu peab sel kuul istungi uuesti raekojas. Sinna kavatseb volikogu ka püsima jääda, sest linlaste huvi koosolekute jälgimise vastu oli loodetust väiksem.

«Sakala keskusesse kolimine ei andnud sellist efekti, nagu me roosade prillidega vaadates lootsime,» tunnistas Viljandi linnavolikogu esimees Randel Länts. Just tema eestvõttel koliti volikogu istungid raekoja teise korruse saalist Sakala keskuse suurde saali. Sellega loodeti linlasi volikogu tegutsemist jälgima meelitada, kuid neid jäi väga väheks. Mõni istung möödus ka nii, et ühtegi pealtvaatajat ei olnud.

Aasta algul tekitas endisesse kultuurimajja kolimise otsus volikogu saalis palju vaidlusi. Opositsioonilise Reformierakonna esindaja Tauno Tuula meelest oli kolimine mõttetu. «Lõpetage see tsirkus – see on nõme!» prahvatas ta veebruari lõpul Sakala keskuse saalis istudes. Sellele järgnes üle poole tunni kestnud vaidlus, milles mõne volikogu liikme meelest kostis ka väga solvavaid repliike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles