Riigieelarve kulud ületavad taas tulusid

Kadri Simson
, Keskerakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

JÄRGMINE AASTA on Eestile juba mitmes, mil kulutatakse enam, kui saadakse maksutulu. Eelarve koostamise põhimõte on andnud valitsusele võimaluse tuua riigikogu ette miinuses eelarve, mille kulude katteks võetakse kas laenu või kulutatakse reserve. Opositsioonil sellist võimalust ei ole: kui me ei ole nõus küttekulusid puudutava maksutõusuga või näeme puudujääke maaelu toetamisel, peame vea parandamiseks välja pakkuma ka selge tuluallika.

Keskerakond leiab, et kui ühiskondlik kaalukauss üha enam jõukamate kasuks hakkab kalduma, nõuab olukord sekkumist. Riik peaks leidma enam maksulisi lahendusi, kuidas elu Eestis kõigile siinsetele elanikele elamisväärseks muuta.

Tõsi, eelarves on ka kiiduväärt asju. Järgmise aasta eelarve toob kaasa hulga oodatud muudatusi, milleks algne ettepanek on tulnud Keskerakonnalt. Palju on juttu olnud lapsetoetuse tõusust 45 eurole, aga ka koolilõuna toetuse laienemisest gümnaasiumiõpilastele, tänu millele saavad alates uuest aastast tasuta koolilõunat kõik kooli- ja kutsekooliõpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles