Viljandi võtab taas laenu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Turu, Kauba, Sepa ja Munga tänava katte taastamine ja tänavavalgustuse uuendamine on ühed suuremad laenu abiga tehtud tööd.
Väike-Turu, Kauba, Sepa ja Munga tänava katte taastamine ja tänavavalgustuse uuendamine on ühed suuremad laenu abiga tehtud tööd. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linn võtab järjekordse laenu. Seekord on raad otsustanud oma investeeringute katmiseks turgutada linnaeelarvet 1,1 miljoni laenueuroga.

Linnapea Ando Kivibergi sõnul võeti käesoleva aasta eelarve vastu juba jaanuaris ning selles nähti investeeringute katteallikatena 1,1 miljoni euro suurust pangalaenu. «Seda ei maksa karta, et me end lõhki laename,» toonitas ta.

Kiviberg selgitas, et praegu, aasta lõpul, on tarvis see ressurss kasutusele võtta, sest suuremad ehitused hakkavad lõpule jõudma ning ees ootavad ulatuslikud väljamaksed. «Aga nii nagu eelarve vastuvõtmisel volikogus otsustati, saab investeeringuid teha laenu arvelt nagu mitmel varasemalgi aastal,» selgitas linnapea. «Võib-olla saaks ka nii, et ei peaks laenu võtma, aga sellega paneksime oma kassajäägi surve alla. Meil on õige laenuressurss ära kasutada, et aastavahetuse kassa tagavara oleks võimalikult suur.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles