Polliga seotud projekt sai raha

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalal uue sisu saanud Polli peahoones on ultramoodsad laborid ja seadmed.
Läinud nädalal uue sisu saanud Polli peahoones on ultramoodsad laborid ja seadmed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti teadlaste teadusprojektid, milles uuritakse kliimasõbralikku maaviljelust soomuldadel ja taimsete koostisosade kasutamist lihatoodetes, said heakskiidu Euroopa Liidu teaduskoostöövõrgustike konkursil. Uuringuid rahastatakse ligi 190 000 euroga. 

Euroopa Liidu kestliku toidutootmise ja -töötlemise teaduskoostöövõrgustikku (ERA-Net Susfood) kuuluvad 16 Euroopa Liidu liikmesriiki valisid projektikonkursil välja kuus teadusuuringute projekti. Eesti teadlaste osalusega uurimisrühmad esitasid konkursile neli taotlust. 

«Väljavalituks osutus Eesti maaülikooli osalusega projekt, mida põllumajandusministeerium rahastab omalt poolt 99 559 euroga. Uurimisprojekt analüüsib taimsete koostisosade toimeid loomsetes toitudes, et muuta lihatooteid tervislikumaks ning pikendada nende säilivusaega,» ütles põllumajandusministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja Külli Kaare. 

Üks osa sellest projektist viiakse ellu vastavatud Polli kompetentsikeskuses. 

Euroopa ühiskavandamise algatuse «Põllumajandus, toiduga kindlustatus ja kliimamuutused» teaduskoostöövõrgustiku Kliimatark Põllumajandus projektivõistlusel valiti välja 11 teadusuuringute projekti. Eesti teadlaste osalusel esitati konkursile kaheksa eeltaotlust. «Sellel konkursil oli edukas Tartu ülikooli teadlaste osalusega projekt, mis analüüsib võimalusi kliimateadlikuks maaviljeluseks soomuldadel,» lisas Kaare. «Eesti osalus projekti rahastamisel on 90 000 eurot.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles