Viljandi kavandab looduskeskust kahes etapis

Aivar Aotäht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MIKK MIHKEL VAABEL/SAKALA

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) ettepanekul muutis Viljandi linnavalitsus projekti, et rajada Viljandimaa keskkonnahariduse keskus kahes etapis.


Raad läkitas uue kava teele sel nädalal, aga millal KIK selle üle vaatab ja oma otsuse teeb, seda ei oska linna ametnikud öelda.

Tänavu veebruaris küsis linnavalitsus 5,5 miljonit krooni toetust Euroopa regionaalarengu fondi keskkonnahariduse infrastruktuuri arendamise meetmest. Nagu selgitas abilinnapea Helle Aunap, mahtus Viljandi projekt KIK-i eelarve piiresse osaliselt ja nõnda tegi KIK ettepaneku viia projekt ellu kahes osas.

«Vaatasime asjad uuesti üle ja leidsime, et saame keskkonnahariduse keskuse rajada soovitatud kahes etapis,» lausus ta. «Keskendume algul rohkem ehitusele ning hiljem sisustamisele.»

Aunap rääkis, et kui KIK-i hindamiskomisjon muudetud kava heaks kiidab, saab linn esmalt 4,3 miljonit krooni ja ülejäänud 1,2 miljonit hiljem. Lisandub linna omaosalus 0,6 miljonit krooni.

«Teise toetussumma saamiseks enam uut projekti ja avaldust kirjutama ei pea,» nentis abilinnapea. «Aga seda, millal meile raha laekub, ei oska ennustada.
Ootame ju alles vastust teisipäeval teele läkitatud muudetud taotlusele.»

Linnal on plaanis rajada keskus Jakobsoni tänav 42-a hoonesse, mis seetarvis ümber ehitatakse. Hoone on tuntud maagümnaasiumi kunstimajana ning lastele jääks seal ka edaspidi ruumi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles